Lähiaja investeeringud määravad Eesti Energia võlakirjade tuleviku

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Avila
Andri Avila Foto: Tairo Lutter

Eesti Energia otsustab sügisel – kui peaks muuhulgas selguma ka Tootsi tuulepargi saatus pärast enampakkumist –, mida teha tuleval aastal aeguvate võlakirjadega – võimalik on refinantseerimine kohalike pankade toel, välistatud pole ka lunastamine.  

Võlakirjadega võetud laenust suurim tükk ehk 500 miljonit eurot tuleb tagasi maksta alles 2023. aastal, ent kaks väiksemat osa – 152 ja 106 miljonit eurot – aeguvad vastavalt 2018. ja 2020. aastal, vahendab Äripäev.

«Tegeleme võimalike variantidega: kas maksta tagasi või refinantseerida – ja kui refinantseerida, siis kuidas,» rääkis Eesti Energia finantsdirektor Andri Avila. Järgmisel aastal aeguva väljalaske kohta tuleb lahendus leida juba sel sügisel, sest reitinguagentuurid vaatavad likviidsuspositsiooni aasta ette ning vastasel juhul võib see reitingule kehvasti mõjuda.

Välistatud pole aga sugugi, et Eesti Energia otsustab võlakirjad vähemalt osaliselt lunastada: «See sõltub nii tulevikuinvesteeringutest – kaasa arvatud Tootsi – ja sellest, kuidas meil uute arendusinvesteeringute finantseerimine lõplikult kujuneb.»

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles