Skandaalne Soome rehvitootja laieneb USAsse (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokian Tyres rehvid on tuntud ka Eestis.
Nokian Tyres rehvid on tuntud ka Eestis. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS

Hiljuti rehvimanipulatsioonidega meedia tähelepanu alla sattunud Soome rehvitootja Nokian Tyres on otsustanud laiendada tegevust USAsse ning ehitada lähiaastatel uue tehase Tennessee osariiki Daytonisse.

Tehas hakkab andma tööd ligikaudu 400 inimesele ja selle ehitus maksab 330 miljonit eurot, vahendab Yle. Ehitustööd algavad järgmise aasta alguses ja peaksid lõpule jõudma 2020. aastaks.

Soome rehvitootja peamine tootmisüksus asub praegu Peterburis Venemaal, väikesed üksused on ettevõttel ka Nokia linnas Soomes, kus ettevõte ka 1932. aastal alguse sai ning kust on pärit ka tuntud Soome mobiiliettevõte.

USAs hakkab rehvitootja tootma Põhja-Ameerika autodele mõeldud rehve. Uue tehase hinnanguline aastane tootmismaht on neli miljonit rehvi. Võrdluseks olgu öeldud, et tänase tootmisvõimekuse juures toodab ettevõte juba 20 miljonit rehvi.

Kolmapäeval avalikustas ettevõte oma selle aasta esimese kvartali majandusaruande. Selle kohaselt on ettevõtte tulemused mullusega võrreldes oluliselt paranenud, seda suuresti tänu Vene turule.

Ettevõtte kasum kasvas selle aasta esimese kolme kuuga mullusega võrreldes 17 protsenti, ulatudes 59 miljoni euroni. Esimese kvartali müügitulu kasvas ligi 18 protsenti, küündides 326 miljoni euroni. Laienev ettevõte plaanib sel aastal müügitulu tervikuna tõsta kümme protsenti.

Viimati jõudis Nokian Tyres meedia tähelepanu alla seoses rehvimanipulatsioonidega, seistes silmitsi süüdistustega, et müüs sama hinnakategooria rehve erinevates kohtades erineva hinnaga ning erinevate toodete nime all.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles