Ratas arutas Tuskiga koostööd Eesti eesistumise ajal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas kohtus Brüsselis Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tuskiga.
Peaminister Jüri Ratas kohtus Brüsselis Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tuskiga. Foto: Ave Tampere / Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Jüri Ratas kohtus Brüsselis Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tuskiga, et arutada 2017. aasta teise poole aktuaalseid teemasid Euroopa Liidus, eelseisvaid tippkohtumisi ja Ülemkogu kohtumisi.

«Arutasime Ülemkogu eesistujaga Eesti eesistumise ajale langevaid teemasid ning sündmuseid, samuti ootuseid Eestile eesistumise ajal ning küsimusi, milles Eesti saab eesistujana Ülemkogu eesistujaga tihedamalt koostööd teha,» ütles peaminister Jüri Ratas pressiesindaja vahendusel.

2017. aasta teise poole tööplaanidest rääkides rõhutas peaminister, et jätkuvad arutelud Euroopa Liidu tuleviku üle, kuid teha tuleb ka väga palju konkreetseid otsuseid.

«Ülemkogu on andnud mitmeid suuniseid, mis otseselt mõjutavad inimeste igapäevaelu ja heaolu. Näiteks digitaalse ühtse turu võimaluste avardamine inimeste jaoks hiljemalt aastaks 2018. Eesistujana peame seisma selle eest, et need otsused ka tegudesse teisenduvad.»

Vabariigi valitsus pidas kolmapäeval Brüsselis väljasõiduistungi, kus põhimõtteliselt kiideti heaks neljale prioriteedile tuginev eesistumise programm. Valitsus kohtus ka Euroopa Komisjoniga, ministrid tutvustasid plaane ja prioriteete oma valdkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles