Põnev, aga ebatõenäoline teooria: Gerd Kanterist võib saada maailmarekordi omanik

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter Rio olümpial.
Gerd Kanter Rio olümpial. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Gerd Kanterist saab meeste kettaheite maailmarekordi omanik üle kümne aasta tagasi tehtud tulemusega? Pole teoreetiliselt võimatu, kui Euroopa kergejõustikuliidu (EAA) ambitsioonikas plaan läheb läbi.

Nädala alguses tegi EAA kergejõustiku usaldusväärsuse taastamist ettekäändeks tuues rahvusvahelisele alaliidule (IAAF) radikaalse ettepaneku: tühistada kõik Euroopa ja maailmarekordid, mille puhtust ja ausust pole võimalik ammendavalt tõestada.

EAA arvates peaksid rekordid vastama kolmele tingimusele: 1) püstitatud eelnevalt kinnitatud rahvusvahelistel võistlustel, kus on tagatud tipptasemel kohtunikud ja varustus, 2) sportlane andis rekordi sooritamisele eelnenud kuude jooksul kindla arvu dopinguproove, 3) rekordi sooritamise järel võetud kohustuslikku dopinguproovi tuleb säilitada uuesti testimise tarbeks vähemalt kümme aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles