ÜRO rahuvalvajate laager Malis langes raketirünnaku alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse ja Mali sõdurid ühispatrullis Timbuktus.
Prantsuse ja Mali sõdurid ühispatrullis Timbuktus. Foto: AFP/SCANPIX

Mali rahutus linnas Timbuktus paiknevas ÜRO laagris leidis aset mürsu- ja raketirünnak, mille tagajärjel sai surma üks inimene ja vigastada üheksa rahuvalvajat, teatas maailmaorganisatsioon.

«Timbuktus asuva MINUSMA laagri vastu korraldati mürsu- ja raketirünnak,» teatas ÜRO avalduses, kasutades Mali missiooni lühendit. «Esialgne ohvrite arv on üheksa haavatut rahuvalvajate hulgas, neist neli tõsiselt, kes evakueeritakse pealinna Bamakosse.»

ÜRO märkis, et rünnakus hukkus üks inimene, kelle tuvastamisega tegeletakse. Avaldusest ei selgu, kas tegemist oli rahuvalvajaga.

ÜRO missiooni teatel tugevdati laagripaiga kaitset ning õhku tõusid lennukid, et selgitada välja rünnaku suund. ÜRO kohaselt oli tegemist terroristliku rünnakuga.

Rootsi relvajõud kinnitasid ühe oma sõduri kergelt haavata saamist. Temaga tegeleb rootsi meedikute üksus, seisis avalduses.

ÜRO Mali missiooni peetakse hetkel «sinikiivrite» kõige ohtlikumaks missiooniks kogu maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles