Selgusid mupo ametiautode disaini ideekonkursi võitjad

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Munitsipaalpolitsei ameti välja kuulutatud ametiautode disaini ideekonkurss on lõppenud.

Täna kogunenud žürii selgitas välja kolm paremat kavandit, mis on pressiteatele lisatud. Kokku laekus konkursile 21 tööd, üks töödest ei kvalifitseerunud.

Mupo juhi Aivar Toompere sõnul oli häid ideid palju – oli väga lihtsate lahendustega ja oli keerukaid ning värvikirevaid. Põnevaks elemendiks oli Tallinna silueti kasutamine ja iidne korravalvur Vana-Toomase kujutis.

«Munitsipaalpolitsei uute autode disainimisel lähtume võidutöödest, kuid tegemist oli siiski ideekonkursiga ja muudatusi võib siin ette tulla nii värvilahenduses kui ka muus. Oluline on ka see, et ülevalt korrusmaja aknast välja vaatav vanamemm näeks selgelt, kellega tegu. Selleks on vaja katusele või kapotile selgelt eristuvaid korrakaitseüksuse tunnuseid,» ütles Toompere.

Võidutöö autorile Deniss Karatševtsevile tuli võit üllatusena. Internetidisainerina töötav Karatševtsev kuulis konkursist sõbra käest vaid mõni päev enne lõpptähtaega. «Kõndisin kaks päeva ringi ja mõtlesin. Välja mõtlesin! Istusin maha ja tegin ühe valuga kogu töö valmis. Lähtusin kontseptsiooni loomisel sellest, et korrakaitsmine on tõsine töö – sellest ka disain ja värvide valik,» rääkis konkursi võitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles