Trumpi tulistada üritanud britt toimetati saladuskatte all kodumaale (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpi tulistada plaaninud Michael Sandford.
Donald Trumpi tulistada plaaninud Michael Sandford. Foto: DAVID BECKER/REUTERS/Scanpix

Suurbritannia kodanikust Michael Sandford, kes viibis Ühendriikides vangis katse eest tulistada nüüdset presidenti Donald Trumpi, toimetati Independenti andmeil tagasi kodumaale. 

Sandfordile mõisteti USAs tulistamiskatse eest detsembris aastane vangistus. Näib aga, et vähem kui viis kuud hiljem anti talle luba Suurbritanniasse naasta.

20-aastane Sandford saabus kodumaale kohaliku aja järgi kell 11 täna hommikul. Lennujaamas ootasid teda vanemad. Pole selge, kas ta kannab ülejäänud oma karistuse mõnes Briti vanglas.

Sandford, kellel on diagnoositud autism, võttis läinud aasta juunis osa ühest Trumpi kampaaniaüritusest. Seal üritas ta haarata sündmusel korda taganud politseiniku relva.

Vahi all viibides ütles ta, et soovis sellega Trumpi tulistada. Septembris aset leidnud kohtuistungil selgus, et illegaalselt Ühendriikides viibinud Sandford plaanis tegu ette. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles