Noored pagarid-kondiitrid vuhivad talgulistele küpsiseid ja pirukaid teha

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgulistele küpsiste ja pirukate küpsetamisest võtab osa 28 õpilast. Et nende koolipäev algab hommikul kell 7, olid Brigitta Maria Puiga (vasakult) ja Merilyn Silm koos vanemõpetaja Gerda Odega ühed vähestest, kes eile lõuna ajal veel kooli köögis toimetasid.
Talgulistele küpsiste ja pirukate küpsetamisest võtab osa 28 õpilast. Et nende koolipäev algab hommikul kell 7, olid Brigitta Maria Puiga (vasakult) ja Merilyn Silm koos vanemõpetaja Gerda Odega ühed vähestest, kes eile lõuna ajal veel kooli köögis toimetasid. Foto: Sille Annuk

Homme haaravad eestlased labidad ja rehad, et talgukorras oma kodukandis midagi asjalikku ära teha. Tartu kutsehariduskeskuse pagari-kondiitri eriala õpilased saavad oma talgutel aga käed jahuseks, et kinkida teistele töötegijatele kosutuseks omavalmistatud küpsiseid ja lihapirukaid.

Eile olid esimese kursuse õpilastel muretaigna-kaneeliküpsised juba valmis ja kilostesse karpidesse pakitud. Kokku üle kahekümne karbi, mille müügiesindaja eriala õpilased homme üle Tartu linna laiali veavad.

Täna hommikul pidid tulevased pagarid-kondiitrid aga juba kell seitse kooli köögis olema. Valmis tuli teha pärmitainas tuhande lihapiruka jaoks ja see ka pirukateks vormida. 150 pirukat lähevad juba täna ahju, nendest saab kõhu täis Herbert Masingu koolipere, kes täna päev läbi Kasarmu tänaval oma kooli uuel krundil tööd rassib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles