Brasiilias mõisteti kuus inimest vangi terrorirünnaku kavandamises olümpiamängude ajal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/GABRIEL BOUYS

Brasiilias mõisteti neljapäeval kuus inimest vangi terrorirünnaku kavandamises eelmise aasta Rio de Janeiro olümpiamängude ajal, teatasid võimuesindajad.

Süüalustele mõisteti viie- kuni 15-aastased vanglakaristused.

Riigi lõunaosas asuva Curitiba linnakohus leidis kuus meest süüdi olevat ühtlasi terrorismi propageerimises ja värbamiskatsetes islamiäärmuslaste ridadesse.

"Mehed levitasid vägivallale kutsuvaid sõnumeid internetiteenuses WhatsApp, kus muu hulgas rõõmustasid erinevate maailmas toimuvate terrorirünnakute üle ja avaldasid videoid sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) korraldatud hukkamistest," rääkis kohtunik Marcos Josegrei da Silva.

Da Silva sõnul arutati ühtlasi võimalike terrorirünnaku sihtmärkide üle Brasiilias. Välja toodi muu hulgas olümpiale saabuvad välismaalased, homoseksuaalid, šiiamoslemid ja juudid.

Sotsiaalmeedias käinud arutlustes õpetati pommide valmistamist, nugade kasutamist terrorirünnakus ja tulirelvade hankimist.

Olümpiamängud möödusid suuremate vahejuhtumiteta ja neid turvas 85 000 julgeolekuteenistujat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles