Somaalia politsei vahistas seoses ministri tapmisega kolm sõdurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muqdishos võib kõikjal näha relvastatud politseiametnikke, sõdureid ja turvatöötajaid.
Muqdishos võib kõikjal näha relvastatud politseiametnikke, sõdureid ja turvatöötajaid. Foto: Antti Kuronen / Yle

Somaalia politsei vahistas neljapäeval kolm sõdurit seoses ministri tapmisega presidendipalee juures päev varem, teatasid võimuesindajad.

Politsei eestkõneleja Qaasim Ahmedi sõnul juhtunu asjaolude uurimine jätkub, kuid esialgsete hinnangute kohaselt paistab tegemist olevat traagilise õnnetusega ja asjasse ei ole seekord segatud islamiäärmuslased.

Somaalia avalike tööde ja ülesehituse minister Abbas Abdullahi Siraji tapeti kolmapäeval pealinnas Muqdishos, valitsuse ja politseiallikate sõnul võis tegu olla ilmselt õnnetu eksitusega.

Valitsus teatas avalduses, et on "sügavas leinas" Somaalia valitsuskabineti noorima liikme Siraji surmast, kes kasvas üles Kenya põgenikelaagris. Siraji oli üllatuslikult edukas 2016. aasta valimistel ning president Mohamed Abdullahi Mohamed valis ta oma valitsuskabinetti.

Siraji sõidukit tulistasid julgeolekujõud presidendipalee ees ekslikult, ütles senaator Ilyas Abdulahi AFP-le.

Allikate sõnul olid tulistajad ühe teise valitsusametniku korteeži julgestajad. Paljusid valitsusametnikke saadab pealinna piires relvastatud valve pikap-sõidukeis.

Muqdishos on julgeolekuolukord äärmiselt pingeline seoses terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud Al-Shabaabi islamiäärmuslaste pidevate rünnakutega hotellidele ja valitsusasutustele.

Somaalia presidendi sõnul on tema riigil kõikehõlmav plaan äärmusrühmituse Al-Shabaab purustamiseks kahe aastaga.

Mohammad Abdullahi Mohammed ütles seda kolmapäeval naaberriiki Etioopiat külastades. Tegemist oli tema esimese välisvisiidiga alates ametisseastumisest veebruaris. Somaalias baseeruv Al-Shabaab on hoogustanud rünnakuid Mohammedi ametiajal ning lubanud Somaalia relvajõududele kättemaksu uute sõjaliste operatsioonide eest.

Mohammed ütles, et tema valitsuse plaan rühmituse purustamiseks hõlmab ka toetust piirkonna riikidelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles