Kevad teeb vähikäiku: järgmine nädal tuleb külm ja kõle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Homme on lähiaja viimane võimalus nautida kevadsooja ja seda eelkõige Lääne- ja Lõuna-Eestis, kus termomeetrinäit jõuab tõusta kohati 16–17 kraadini.

Kirde-Eestisse laskub põhjast külm õhumass ja 9–10 kraadini tõuseb temperatuur vaid ennelõunasel ajal. Päeva arenedes liigub külm front üle Eesti, külm õhumass vallutab maad juurde ja sunnib sooja õhu lõunasse taanduma. Tuul puhub põhjakaarest, olulist sadu ei ole oodata. Pühapäeval tugevneb korraks loode poolt külma õhuga kõrgrõhuhari. Päev tuleb sajuta, kuid eelnenutest 5–6 kraadi jahedam.

Esmaspäevast neljapäevani määrab meie ilma Ukrainast kirdesse liikuva madalrõhuala läänepoolne serv. Õhuvool pöördub põhja ja jätab ukse külmale valla. Sageli sajab, seda just päevasel ajal, kuid sajuhulgad on enamasti väikesed, eriti esmaspäeval ja teisipäeval. Sademed tulevad vihma ja lörtsina ning öösiti on võimalikud ka lumehood. Sajuhoogude vahel on aga ka päeval pikemaid vahesid ja siis rõõmustab meid kevadpäike.

Esmaspäeval ja teisipäeval ulatuvad põhja- ja kirdetuule puhangud saartel 15 m/s, edasi põhjakaare tuul nõrgeneb ja pöördub neljapäevaks läänekaarde. Õhutemperatuur jääb öösiti nelja miinus- ja kahe plusskraadi vahele, päevasooja tuleb 5–8, sajupilvede all vaid 2–3 kraadi.

Reedel kaugeneb madalrõhuala Venemaale ja lõuna poolt ulatub Soome laheni kõrgrõhuhari. Pärast külma ööd pöördub tuul edelasse ja päev tuleb eelnenutega võrreldes soojem ja kuivem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles