Ridley Scott: tulnukafilmid võivad reaalsuseks saada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ridley Scott
Ridley Scott Foto: JUSTIN TALLIS/AFP/Scanpix

Tuntud režissöör Ridley Scott , kes on teinud ulmefilme, tutvustas oma uut filmi «Alien: Covenant», mille esilinastus oli eile Londonis, samas rõhutades, et tulnukafilmid võivad tulevikus reaalsuseks saada.

Scott on veendunud, et inimkond ei tea kosmiliste avaruste kohta paljut ning kindlasti on nii meie süsteemis kui selle väliselt planeete, kus on intelligentseid eluvorme, edastab Live Science.

Ridley Scott
Ridley Scott Foto: NEIL HALL/Reuters

«Hoolimata sellest, et meil ei ole seni tulnukatega kontakte, peaks inimkond siiski olema valmis, et ühel hetkel need kontaktid tekivad. Need olendid võivad olla meist tehnoloogiliset märgatavalt kaugemale arenenud ja sõjakad, kuid ei pruugi,» teatas tuntud filmitegija.

Ta lisas, et filmides suudab inimkond sissetungijatele enamvähem vastu astuda, kuid tegelik elu võib teistsuguseks kujuneda.

«Inimkond võib pidada end kõikvõimsaks, kuid me ei pruugi seda olla, sest meie planeedile saabuvatel tulnukatel võib olla relvi, mis meie jaoks on ulme. Seega ei pruugi me võitjad olla,» nentis Scott.

Filmimees lisas, et teooria kohaselt võib teistel planeetidel elada 100 – 200 liigist olendeid, kes on küll intellignetsed ja nutikad, kuid ei pruugi oma välimuselt inimesi meenutada.

Ridley Scott
Ridley Scott Foto: JUSTIN TALLIS/AFP/Scanpix

Scott viitas ka Prantsuse filosoofi Voltaire’i 1752. aasta lühijutule «Micromégas», milles kirjeldatakse tulnukate Maa külastamist, üks tulnukatest oli Saturnilt ja teine Siiriuselt.

Režissööri sõnul on talle maaväline elu ja kauge tulevik alati huvi pakkunud ning loodab, et tema eluajal saadakse tulnukatega kontakti.

Maavälise elu otsimisega tegeleva SETI instituudi juhtivastronoomi Seth Shostaki sõnul ei ole kosmilistest kaugustes veel ühtegi kindlat võõrsignaali saadud, kuid nad jätkavad pingutamist.

Shostaki sõnul ei ole teada, kui palju võib galaktikates intelligentseid olendeid olla, kuid teadaolevate galaktikate ja päikesesüsteemide järgi võib saada eeldatava arvu.

Ta lisas, et astronoomid tegelevad esmalt otsingutega meie süsteemis ja siis võib kaugemale suunduda.

«Teooria kohaselt võib bakteritest kõrgemat elu leiduda mitmetel planeetidel, samas on miljonite aastate jooksul palju planeete hävinenud ning nende seas võib olla ka selliseid, millel võis kunagi elu olla,» lisas Shostak.

Teooria kohaselt võivad tulnukad küll tulla meie planeeti vallutama, kuid neile ei pruugi sobida meie atmosfäär ja see võib nende jaoks mürgine olla.

Samas on Shostak veendunud, et Ridley Scotti ulmefilmides on sellist, mis võib teoks saada  ja vastab tõele.

Ridley Scotti uue filmi «Alien:Covenant» reklaamplakat / wikipedia.org
Ridley Scotti uue filmi «Alien:Covenant» reklaamplakat / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

«Ridley Scottil võib õigus olla selles, et maavälised olendid on võimelised ehitama kosmoselaevu, millega nad saavad lennata teistesse süsteemidesse ja planeetidele, olles sellega oma arengus inimkonnast ees. Scotti arvates võivad tulnukad, kes suudavad meie planeedi atmosfääriga toime tulla, osutuda oma tehnikaga ohtlikuks. Seega oleks inimkonnal targem nende eest põgeneda ja leida mõni nõrk koht, mille abil saaks neid hävitada,» lisas maavälise elu otsija Shostak.

Ridley Scotti uus film «Alien: Covenant» on «Alien» (Tulnukas) filmiseeria kuues filmi, mille tegevus toimub 2104. aastal kosmoselaeval Covenant, mis suundub galaktika kaugemas osas asuvat planeeti uurima. Astonaudid leiavad eest paradiisi, kuid üsna varsti ilmneb, et seal on palju ohte, kaasa arvatud koletised, kes asuvad uustulnukaid jahtima.

Kosmoselaeva Covenant pardal on ka android David, kes leiab sellelt planeedilt eest oma eellase, samuti android Davidi, kellest on saanud sealsete koletiste juht.

«Vana» android David on ainus, kes jäi eelmisel missioonil, mille viis läbi uurimislaeva Prometheus meeskond, sellel planeedil ellu.

Scotti uues ulmefilmis näeb Michael Fassbenderit, Katherine Waterstoni, Billy Crudupi, James Francot ja Naoomi Rapace’i.

Michael Fassbender, Ridley Scott ja Katherine Waterston
Michael Fassbender, Ridley Scott ja Katherine Waterston Foto: Ian West/PA Wire/PA Images/Scanpix
Uue filmi «Alien: Covenant» näitlejad ja režissöör: Danny McBride, Ridley Scott, Katherine Waterston, Billy Crudup, Michael Fassbender ja Demian Bichir
Uue filmi «Alien: Covenant» näitlejad ja režissöör: Danny McBride, Ridley Scott, Katherine Waterston, Billy Crudup, Michael Fassbender ja Demian Bichir Foto: Ian West/PA Wire/PA Images/Scanpix
Michael Fassbender / AFP/Scanpix
Michael Fassbender / AFP/Scanpix Foto: AFP/SCANPIX
Michael Fassbender
Michael Fassbender Foto: AFP / Scanpix

Ridley Scottil on valminud kuus «Alien» filmi, esimene on aastast 1979 ja selles näeb esmakordselt Sigourney Weaverit Ellen Ripleyna.  Teine, 1986. aasta film kannab nime «Aliens», kolmas on 1992. aasta «Alien 3», neljas on 1997. aasta «Alien: Resurrection», viies on 2012. aasta «Alien: Prometheus» ja kuues sel aastal valminud «Alien:Covenant». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles