Käed tööd täis

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen.
Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen. Foto: SCANPIX

Saksamaa kaitseministrile Ursula von der Leyenile pole see aasta olnud kergete killast, sest Bundeswehrist on paiskunud avalikku ruumi mitu veidrat ja piinlikku skandaali. 

Jaanuaris lahvatas uudispommina teade, et riigi lõunaosa sõjaväebaasis pidid uued naissõdurid nn sissepääsueksamina esitama oma ülematele postitantsu. Nüüd tuli välja veider uudis Bundeswehri ridades tegutsenud neonatsist, kes teeskles võimude ees edukalt süüria pagulast ning kavatses temana ka terrorirünnaku korraldada.

Konservatiivist von der Leyen kritiseeris sõjaväe juhtkonda tegevusetuse eest, sõjaväelased aga näitasid süüdistavalt näpuga hierarhia tippu ehk ministri poole. Sotsiaaldemokraadid on olukorra integreerinud käimasolevasse valimisvõitlusesse, teatades, et von der Leyen peab võtma vastutuse. Seda pole aga loota, et liidukantsler Angela Merkeli võimalikuks järglaseks peetav von der Leyen surve ees paindub ja poliitiliselt areenilt kuhugi kaob.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles