Howard Frier: ajaloolisest medalist ja needuse murdmisest

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Howard Frier.
Howard Frier. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Rapla FCR/Media korvpallinaiskond tegi nädal tagasi Eesti naiste korvpallis ajalugu, kui tuli Balti liigas hõbedale. Ei Balti liigas ega Eesti-Läti ühisliigas ole varem ükski Eesti klubi medalile tulnud.

Rapla naiskonna peatreener Howard Frier teab, kui eriline see medal on. Sest alates Eesti-Läti liiga algusest on Eesti klubi laeks jäänud pronksimäng. Poolfinaalides on alati kaotus tulnud. «Oojaa, tean seda hästi ja mängijad teavad ka. See on juba nagu mingi needus, mis ilmselt ka kuskil peas kummitab,» tunnistab juhendaja.

Poolfinaalis alistati 63:61 Poola klubi Energa Torun.

Selle poolfinaali eel ütlesin naistele, et ärme mõtle, et meie lagi on pronksimäng. Mõtleme, et me suudame enamat. Ja suutsime. Jäime korralikku kaotusseisu, ent tulime sellest välja. Väga magus võit. Seetõttu oleme selle medali üle ülimalt õnnelikud. Kui see poolfinaalmäng läbi sai, siis polnud kellelgi sõnu. Kargasime mööda väljakut nagu oleksime kulla võitnud. Leedu korraldajad vist ei teadnud, mida see meie naiskonna ja Eesti jaoks tähendas. See liiga oli ju ka Eesti esindamine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles