Liibanonis algas haarang eestlaste röövijate tabamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni politseinikud eestlaste jalgratastega.
Liibanoni politseinikud eestlaste jalgratastega. Foto: SCANPIX

Eelmisel kolmapäeval relva ähvardusel Liibanonis seitse eestlast röövinud kurjategijate isikud on kindlaks tehtud ja on alanud reid nende vahistamiseks, kinnitas täna Liibanoni julgeolekuametnik.

«Röövi taga on Liibanoni ja Süüria kodanikud ja jätkub operatsioon nende arreteerimiseks,» ütles anonüümsust palunud kõrge julgeolekuametnik uudisteagentuurile AFP. «Nad tegutsevad omal käel, kuid saavad ühtlasi raha teistelt.»

Rühmituse juht on tema sõnul liibanonlasest tagaotsitav Darwish Khanjar, kelle jõuk on seotud kuritegevuse ja smugeldamisega.

Öösel alanud haarang leiab aset Bekaa regioonis, Anjari linna ja Süüria piiri vahel.

«Korraldasime tormijooksu jõugu uuele peidikule Majdal Anjari küla lähedal umbes kell üks öösel ja alanud tulevahetuses sai üks politseinik haavata,» ütles allikas. «Jätkame oma operatsiooni ja usume, et osa jõugu liikmeid võis põgeneda lähedalasuvasse mägisesse piirkonda. Korraldame haarangu igale paigale, kus nad võivad end varjata.»

Ka sündmuskohal viibiv AFP reporter ütles varem, et haarangute raskuskese on koondunud Süüria piiri ääres paikneva Majdal Anjari küla lähedale. Tegu on seadusetu regiooniga, kus varjavad end sunniitlikud äärmusrühmitused ja tagaotsitavad.

Läbimurdeni jõudsid Liibanoni võimud julgeolekuametniku sõnul pärast eestlaste röövimisega väidetavalt seotud kolme inimese arreteerimist. «Vahistatud andsid [kurjategijatele] röövis kasutatud kaubiku ja auto ning pakkusid logistilist toetust ja nad juhatasid meid jõuguni,» ütles ta.

Allikas väljendas usku, et eestlased on siiani elus.

Röövi motiiv on endiselt teadmata.

Eesti välisministeerium kinnitas täna, et nende andmetel on tuvastatud grupeering, mis võib olla seotud seitsme Eesti kodaniku röövimisega. Bekaa orus toimub välisministeeriumi sõnul operatsioon, kuhu on kaasatud rohkem kui 1000 julgeolekujõudude ja armee esindajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles