Galerii: Väätsal valmis talgulistega raskeim lõik laudteest rappa

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna valmis Väätsa vallas Teeme ära talgupäeval 260 inimese abiga kahe kilomeetrisest laudteest rappa pool, valmis sai just see kaugem ja raskem osa.

Väätsa vallavanem Lauri Läänemets ütles kell 16, et raskem osa tööst on tehtud ja suurem osa talgupäevale tulnud 260 inimesest ka lahkunud. „Tegime ära rabasse laudtee kaugema osa, see on väga suur töö. Nüüd veel nii 50 inimesega jätkame siin puitmaterjali rabasse transportimist seni, kuni jõudu on,“ kõneles ta.

Kuigi algselt tundus vallavanem Lauri Läänemetsale endalegi, et tegemist on natuke hullu ideega, sest tavapäraselt kulub 2 km pikkuse laudtee ehitamiseks ligi kuu aega, jäi ta talgupäeva tulemusega väga rahule. „Silm puhkab ja süda on rahul, kui vaatan seda, mis täna tehtud saime. Super rahvas lähemalt ja kaugemalt kogunes täna siia,“ lausus ta.

Väätsa valla Kotku raba läbivat 2,7 km pikkust matkarada külastab aastas sadu inimesi, nüüdseks valmis talgulistega neile üle ühe kilomeetri laudteed. „Puuduva osa teeme korda ka ühistööna ja selleks koguneme mõnel uuel päeval,“ lubas vallavanem.

Valmiv laudtee on ka Paide ja Türi inimeste ning haridusasutuste jaoks ümbruskonnas lähim õppe- ja raba nautimise paik.

Talgute raames transporditi rabasse 70 m3 puitmaterjali, korrastati wc ja lõkkeplats, puhkamiseks mõeldud katusealus ning uuendati pingid. Läänemets lisas, et kogu aktsioon oli suuremat sorti logistiline proovikivi. „Põhjalikud ettevalmistused algasid pool aastat tagasi ja kõik sujus tänu sellel täna vaid väga hästi,“ kommenteeris vallavanem talgujuhina.

Osalistele pakuti suppi ja pirukat ning vett ja kalja. Pärast rabas tegutsemist oli igal talgulisel võimalus tasuta külastada Eesti Jalgrattamuuseumit, käia saunas Väätsa Tervisekompleksis ning õhtul toimub Väätsa Rahvamajas talgupidu. Kõigi talguliste nimed kinnitatakse hõbedaste plaatidega laudtee külge ning antakse kingiks Eesti 100 puhul rahvuslik kingitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles