ERMis etendub absurditeatri tähtteos

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ninasarvik.
Ninasarvik. Foto: Küllike Rooväli

Laupäeval, 13. mail kell 19 esietendub Eesti Rahva Muuseumi teatrisaalis Mai Murdmaa, Kaspar ja Rainer Jancise ühistööna valminud tantsulavastus «Ninasarvik», mille aluseks on Eugène Ionesco samanimeline näidend.

Vaatajate ette tuleb lugu linnast, mille elanikud hakkavad moonduma ninasarvikuteks. Saladusliku metamorfoosi tulemusel on lõpuks kogu väikelinn ninasarvikuid täis. Järele on jäänud vaid mõned inimesed, kuid needki tunnevad seletamatut kutset…

Mai Murdmaa: «Tegemist on absurditeatri suurepärase tähtteosega, milles on seoseid moraali ja erinevate ühiskonnakordadega tegelikult päris lihtne leida. Meie püüame antud teemat käsitleda mõnusas satiirilises absurdivaimus. Süžee võimaldab kasutada huvitavaid tantsulisi lahendusi, võtame lavastust kui mängu indiviidi ja massi vastuolu aegumatu teemaga, abiks elav muusika ja animatsioon.»

«Ninasarviku» lavastaja-koreograaf on Mai Murdmaa, helilooja ja live-muusik Rainer Jancis, kostüümikunstnik ja videoinstallatsiooni autor Kaspar Jancis.

Osades Vanemuise balletitrupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles