Vormsilasi hakkab saarele vedama hõljuk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil hõljuk Piirissaarel.
Pildil hõljuk Piirissaarel. Foto: Sille Annuk

Neli päeva raskete jääolude ja tormituulte tõttu ilma laeva- ja jääteeühenduseta olnud Vormsi liikluse taastamiseks tellitakse reisijate veoks homsest alates liinile hõljuk.

Seoses raskete jääoludega (50-70 cm) ja puhunud tormituultega (kuni 20 m/sek) tekkisid Rohuküla-Sviby liinil jääkuhjatised, mis katkestasid laevaühenduse Vormsi saarega 24. märtsi õhtust alates.

Alates 25. märtsist hommikust suleti ka seni ainsana Eestis avatud Rohuküla-Sviby jäätee, mida pole hooldaja Lääne Teed OÜ andmetel ametlikuks liikluseks avada käesoleval hooajal enam võimalik, sest päike on muutnud jää kohati rabedaks ning muutnud liiklemise jääteel ohtlikuks.

Eesti mandri ja Vormsi saare vahelise ühenduse taastamiseks korraldas Lääne Maavalitsus nõupidamise, millel osalesid praamiliikluse tellija Lääne maavanem Neeme Suur, praamiliikluse korraldaja Kihnu Veeteed AS laevastiku kapten Jaanus Jürivete, Vormsi vallavanem Urmas Pau.

Nõupidamise käigus lepiti kokku Vormsi liikluse taastamiseks tellida liinile alates 30. märtsist reisijate veoks Viimsi Vallavalitsuselt hõljuk, mis mahutab kuni kuus inimest. Hõljuk hakkab väljuma Vormsi kaks korda päevas senise kehtinud parvlaeva sõiduplaani alusel.

Kihnu Veeteed AS on tellinud Turust (Soome) puksiir-jäälõhkuja Rohuküla-Sviby laevateel jäämurde töödeks. Puksiir-jäälõhkuja saabub eelinfo alusel kohale alates laupäevast.

Laevaliikluse taastamine Vormsi liinil on võimalik koheselt peale jäämurde tööde lõppemist, millest kohta edastame operatiiset infot Kihnu Veeteed AS veebis ja Läänemaa portaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles