Riik ei maksa iidset võlga

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võlgnevused puudutavad enamjaolt inkassode alusetuid nõudeid ning perekonnaõiguses on suur osa pöördumisi seotud elatisega.
Võlgnevused puudutavad enamjaolt inkassode alusetuid nõudeid ning perekonnaõiguses on suur osa pöördumisi seotud elatisega. Foto: PantherMedia/Scanpix

Eesti ei hüvita investoritele 1927. aastal välja antud pikaajalisi võlakirju, mille lunastamine jäi okupatsiooni tõttu ära.

Rahvasteliidu garantiiga obligatsioonid väljastas Eesti 1927. aasta juulis 700 000 naelsterlingi ja 4 miljoni dollari väärtuses, vahendab Äripäev. Peaasjalikult rahastas riik laenuga rahareformi ja krooni viimist kulla alusele – selleks läks summast miljon naela.

Nüüdseks on Eesti riik teinud otsuse – võlakirjadest ja intressikupongidest tulenevad nõuded on aegunud. «Eesti Vabariik nende väärtpaberite alusel väljamakseid ei tee,» ütles rahandusministeeriumi õigusosakonna juhataja Aet Sallaste.

Nimelt pole 1927. aasta võlakirjade tingimustes ega märkimislepingutes kirjas, missuguse riigi õigus tehinguid valitseb. 

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles