Paet: teadetele pole veel piisavalt kinnitust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet kohtumisel Liibanoni siseministri Ziad Baroudiga.
Urmas Paet kohtumisel Liibanoni siseministri Ziad Baroudiga. Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paet ütles Postimehele, et Liibanonis Bekaa orus seitsme eestlase väidetavate röövijate tabamiseks alustatud suuroperatsiooni üksikasju on praegu vara kommenteerida.

«Iseenesest need operatsioonid selles Liibanoni piirkonnas, kus Eesti kodanikud rööviti, on kestnud kolmapäeva ööst saadik. Jah, praegu on ka meil informatsiooni, et on võimalik, et on suudetud tuvastada grupeering, kes võib olla seotud selle rööviga. Eks seda nüüd kõike täpsustatakse,» rääkis Paet telefoni teel kella 16.30 paiku.

Paet ei soovinud kommenteerida, mis suuna grupeeringuga on tegemist ja kas rööv võib olla seotud Süüriaga. «Neid detaile ei saa veel praegu rääkida, selleks on vaja veel tööd teha,» märkis ta.

Välisminister ütles, et Liibanoni ametlike meediakanalite kaudu tulevatele väidetele, et võimalike röövijate nimed on tuvastatud, pole tegelikult piisavalt kinnitust.

«Te olete neid ametlikke uudiseid ju lugenud kõik viis päeva ja mis neist pidama jääb: mitte ükski. Seda infomüra on tohutult palju selle asja juures,» ütles ta. «Võtke lahti oma Postimehe portaal ja vaadake, mis uudiseid te olete seal viie päeva jooksul avaldanud tuginedes Liibanoni allikatele. Palju neist on tänaseks vett pidama jäänud?»

Paet rääkis, et arutas täna eestlaste röövimist teiste seas USA, Türgi, Prantsusmaa, Araabia Ühendemiraatide, Itaalia, Norra, Saksamaa ja Briti välisministriga.

Loe Urmas Paeti pikemat intervjuud homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles