Eesti pianistide eliit esineb ühisel kontserdil

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pianist Johan Randvere.
Pianist Johan Randvere. Foto: Erakogu

11. mail toimub Keila muusikakooli saalis Eesti Pianistide Liidu galaõhtu. Lavale astub enamik Eesti väljapaistvaid pianiste – Ivari Ilja, Tanel Joamets, Age Juurikas, Kristi Kapten, Sten Lassmann, Marko Martin, Mati Mikalai, Mihkel Poll, Johan Randvere, Kai Ratassepp, Kristiina Rokasevitš, Ralf Taal ja Irina Zahharenkova. 

Kontsert pakub ainulaadset võimalust saada ülevaadet meie klaverikunstnikest, kuulata neid, kelle varasemad esinemised on elamusi pakkunud ning (taas)avastada enda jaoks pianiste, keda pole veel juhtunud kuulma. Keila muusikakooli saal on Eesti üks parimaid kammersaale ning möödunud sügisel ostis kool endale uue suurepärase kontsertklaveri Petrof.

Kontserti korraldab Eesti Pianistide Liit. Tegemist on Eesti Interpreetide Liidu alaliiduga, mis moodustati jaanuaris ning mille eesmärgiks on seista hea Eesti tipp-pianistide käekäigu eest.

«Pianist astub lavale üksi. Muistse kangelase Atlase kombel justkui enda õlul tervet maailma kandes. Võib-olla just seetõttu on klaverikunstniku isikuga alati kaasas käinud teatav saladuslikkus ja poeetiline mõistatuslikkus,» rääkis liidu juhatuse esimees Mihkel Poll.

«Helin, mis iga klaverikunstniku sees kajab, vajab toetamist, võimalusi areneda ning regulaarselt kuuldavaks saada ja seda mitte ainult õpinguaastatel, vaid kogu elu. Eesti Pianistide Liit seabki oma põhieesmärgiks leida väärikat väljundit Eesti tipp-pianistidele, et neil oleks võimalust jagada publikuga endas peituvat ilumaailma regulaarsete ülesastumistega Eesti esindussaalides ning Eesti esindusorkestrite ees.»

Lisaks püüab liit jõudumööda tegeleda ka kõigi muude klaverikunsti ning selle arengusse puutuvate küsimustega. Aadressil pianistid@interpreet.ee on oodatud kõik mõttearendused ning tähelepanekud.

 Galakontsert toimub 11. mail kell 19. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles