Pildid: Kevadtormile suunduvad kaitseväe kolonnid võivad häirida liiklust

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseväe kolonnid liiguvad täna õppuse Kevadtorm alale, kuna sõidukite liikumiskiirus on kuni 70 km/h, võivad kolonnid tavapärast liiklust häirida.

Paiknemisalale jõudnud üksused alustavad homme, 10. mail seitsmepäevast täiend- ja koostegevusõpet, mille eesmärk on ajateenijate, reservväelasete ja liitlaste üksustega kokku harjutamine, et valmistuda õppuse teises faasis lahinguülesannete täitmiseks.

Sellel aastal osalevad 2. jalaväebrigaadi koosseisus lisaks tavapärastele üksustele ka Saksamaa, Poola, Läti, Leedu, Soome, Hollandi ja Ameerika Ühendriikide üksuste kaitseväelased, teatas kaitseväe peastaap.

«Kevadtormil lööme lahinguid pealetungil ja kaitsel, integreerume kergejalaväe soomusüksustega ning saame laialdase kogemuse dessantide läbi viimisel. 2. jalaväebrigaad läheb treenima iseennast ja harjutama koostööd liitlastega,» ütles 2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Eero Rebo.

Õppuse viimases faasis on 2. jalaväebrigaadi ülesanne koos liitlastega teha agressiivset vastutegevust 1. jalaväebrigaadile, et luua võimalikult keerulisi lahingusituatsioone ning võimalusi staapide ja üksuste omavahelise koostöö arendamiseks.

Lisaks 2. jalaväebrigaadile saabub täna Kevadtormile ka logistikapataljon, suundudes Ämarist Rutjale. Eile saabus Paldiskist Tapale 1. jalaväebrigaadi Kalevi jalaväepataljon. Täna jõudsid Eestisse ka USA maaväe ründekopterid AH-64 Apache ja transpordikopterid UH-60 Black Hawk.

Sel nädalal saabuvad Kevadtormile veel Saksamaa, Hollandi, Poola, Läti, Leedu  kaitseväelased, viimasena liituvad järgmisel esmaspäeval õppusega Scoutspataljon ning soomlaste pioneerirühm ja staabiohvitserid.

Sel aastal 14. korda toimuv kaitseväe õppus Kevadtorm on ligi 9000 osalejaga Eestist ning liitlas- ja partnerriikidest senistest Kevadtormidest suurim. Peamiselt harjutavad kaitseväelased Põhja- ja Kirde-Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles