Liibüa välisministri sõnul peab kindral Haftar alluma tsiviilvalitsusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus kindral Khalifa Haftari toetuseks Benghazis.
Meeleavaldus kindral Khalifa Haftari toetuseks Benghazis. Foto: ABDULLAH DOMA/AFP

Liibüa rahvusvaheliselt tunnustatud valitsuse välisminister Mohamed al-Taher Siala ütles teisipäeval, et isepäine kindral Khalifa Haftar peab alluma tsiviilvalitsusele, kui tahab riigi tulevikus kaasa rääkida.

"Haftar peab nõustuma töötamisega tsiviilvalitsuse alluvuses ja ametlikult heaks kiitma poliitilise leppe," ütles minister uudisteagentuurile AFP.

Liibüas sai ööpäevaga pealetungis Benghazis tegutsevatele pühasõdalastele surma 11 ja haavata 55 sõdurit. Kindral Khalifa Haftarile lojaalsed üksused alustasid esmaspäeval pealetungi Benghazis olevatele pühasõdalastele, kes kontrollivad linnas kahte piirkonda.

"Relvajõudude liikmetest 11 sai surma ja 55 haavata Al-Sabri (linnajao) erinevates osades ning kesklinnas," ütles eriüksuste pressiesindaja kolonel Miloud Zouai agentuurile. Need üksused moodustavad osa Haftari isehakanud Liibüa Rahvusarmeest.

Haftar ei tunnusta Tripolis paiknevat ÜRO toetatud ühtsusvalitsust ning toetab rivaalitsevat parlamenti. Kindrali üksused on vallutanud enamiku Benghazi rannikulinnast. Pühasõdalased hõivasid selle 2014. aastal.

Islamistlike rühmituste seas on ka Benghazi Revolutsiooniline Šuuranõukogu, kuhu omakorda kuuluvad äärmusrühmituse Islamiriik ja terrorivõrgustiku Al-Qaedaga seostatud Ansar Al-Sharia võitlejad.

Esmaspäeval liikusid Haftari üksused edasi Al-Sabri linnajaos ja sadama kõrval asuvas Souq al-Houti piirkonnas. Üksuste esindaja sõnul jätkub operatsioon kuniks kogu linn on "täielikult vabastatud".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles