Video: Anonymouse teatel valmistutakse Kolmandaks maailmasõjaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anonymouse liige esinemas
Anonymouse liige esinemas Foto: REUTERS TV/REUTERS/Scanpix

Tuntud häkkeritegrupeering Anonymous avaldas uue kõhedusttekitava video, millel väidetakse, et maailmas valmistutakse Kolmandaks maailmasõjaks ning see saab alguse nüüdsest Põhja-Korea ja USA vahel lahvatanud kriisist, milles need kaks riiki panevad «strateegia paika».

Grupeering teatab kuueminutilises klipis, et Korea poolsaarel ja selle juures toimuv on suure sõja eelmäng, edastab news.com.au.

Anonymous liige
Anonymous liige Foto: JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN/AFP/Scanpix

17. sajandil Briti Parlamenti õhku lasta tahtnud inglasest sõduri Guy Fawkesi kujutavaid maske kandvad häkkerid on jälginud Põhja-Koreas toimuvat ja maailmapoliitikat, järeldades et pinged on kasvanud niivõrd, et sõda võib olla vältimatu.

«Nii USA kui Põhja-Korea mängivad suurt poliitilist malet, milles tuleb teha õigeid käike. Kui varasemad sõjad olid pikaajalised ja «lohisevad», siis 21. sajandi sõda on nii küber- kui tuumasõda, olles ootamatu, kiire ja julm. See sõda hävitab nii keskkonna kui majanduse,» teatas grupeering.

Anonymouse liige / NEIL HALL/Reuters/Scanpix
Anonymouse liige / NEIL HALL/Reuters/Scanpix Foto: Neil Hall/Reuters/Scanpix

Anonymouse arvates peaksid nii Jaapan kui Lõuna-Korea olema valmis Põhja-Korea võimalikuks rünnakuks. Lisaks viitab sõjaohule ka USA Minuteman 3 mandritevahelise ballistilise raketi katsetus, sest ka USA üritab Põhja-Korea võimalikuks raketirünnakuks valmis olla.

Hiina on hakanud oma kodanikke Põhja-Koreast ära kutsuma, kuna ka see seni Põhja-Korea liitlasena tuntud riik on oma julgeoleku pärast muretsema hakanud.

«Kui nüüd lahvatab sõda, siis see tekitab suurt hävingut. On paar konfliktiriiki, teised riigid peavad hakkama siis pooli valima, kuid kas nad valivad õigesti?» küsisid Anonymouse häkkerid.

Anonymouse liige esinemas
Anonymouse liige esinemas Foto: REUTERS TV/REUTERS/Scanpix

Valgustkartvate faktide paljastamisega tegeleva Anonymouse teatel üritavad USA, Lõuna-Korea ja Hiina olukorda kontrolli alla saada ja sõda ennetada, kuid sündmused näitavad pigem vastupidist.

«USA on hakanud Austraalia kui oma liitlasega tihedamat koostööd tegema juhuks, kui tõesti seal piirkonnas sõda lahvatab. Austraalia on USA jaoks hea strateegline tugipunkt, olles Korea poolsaarele võrdlemisi lähedal,» nentisid hoiatajad.

Nad lisasid, et juhid võivad otsustada sõdida, kuid oma riigi kodanikud jäetakse teadmatusse. Tähtis on uurida, mida teevad teised riigid ja siis saab aimu ka oma riigi tegevuse kohta.

«Tundub, et olukord lõhnab sõja järele, sest isegi pragmaatilised ja rahulikud hiinlased on kaotanud kannatuse ja hakanud muret tundma,» jätkus sõnum.

Veel üks sõja käivitumise märk olevat, et USA president Donald Trump on hakanud tihedalt suhtlema Filipiinide presidendi Rodrigo Dutertega. Riigijuhid kohtusid mõni aeg tagasi Valges Majas, et arutada olukorda Põhja-Koreas, samas rõhutades, et nende koostöö on tähtis.

«Kui president Trump haarab isegi Filipiinide Duterte järele, on midagi korrast ära. Samas Filipiinid kardavad Põhja-Koread ja nad soovitavad ka USAl selle paariariigiga mitte väga suurde vastuollu minna, sest selle riigi juht Kim Jong-un on ettearvamatu,» nentisid Anonymouse liikmed.

Nad soovitasid oma videos pingsalt jälgida maailmas toimuvat ja valmistuda halvimaks.

«Oleme Anonymous, oleme Leegion, me ei andesta, me ei unusta,» lõpetasid nad video.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles