Video: politsei peatas põgeneva roolijoodiku «siiliga» (5)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei peatas eelmise nädala alguses Jõgevamaal korrakaitsjate eest põgenenud auto juhi «siiliga», purunenud rehvidega sõiduk peatus lõplikult alles mitu kilomeetrit eemal.

Häirekeskus sai 1. mail kella 19 paiku teate, et Erala külast sõitu alustanud Opeli juht võib olla narkojoobes. Politseipatrull märkas otsitavat sõidukit ja andis sellele peatumismärguande, kuid juht eiras seda ja jätkas sõitu, vahendas politseisaade «Krimi».

Tartu politseijaoskonna välijuht Argo Arukase sõnul sõitis Opel Jõgeva-Aravete maanteele ja hakkas liikuma Jõgeva suunas. Põgenev sõiduk liikus lubatud sõidukiiruse piires, 50-80 km/h, ning liiklusohtlikke olukordi tagaajamise käigus ei tekkinud.

Kokku osales juhi peatamisel neli politseipatrulli Tartust ja Jõgevalt.

Jõgeva poolt sõitsid põgenevale sõidukile vastu Jõgeva patrullid. Üks politseipatrull peatas sõiduki, ootas ära põgeneva juhi saabumise ning viskas Opeli ette teravate ogadega lindi ehk niinimetatud «siili».

Opel sõitis kõigi nelja rattaga üle siili, kuid liikus enne peatumist purunenud rehvidel veel paar kilomeetrit. Auto juht käitus agressiivselt ning korrakaitsjad olid sunnitud kasutama tema rahustamiseks käeraudu.

Alkomeeter näitas juhil joovet, mis ei ulatunud kriminaalkorras karistatava joobeni ehk 1,5 promillini. Kuna juht käitus veidralt, tegid politseiniku talle ka narkojoobe kiirtesti, mis viitas kanepi tarvitamisele.

Politsei alustas juhi suhtes väärteomenetlust peatumismärguande eiramise ja joobes sõidukijuhtimise eest. Liiklusseadus näeb peatumismärguande eiramise eest karistusena ette rahatrahvi kuni 800 eurot või juhtimisõiguse äravõtmist kuni kaheks aastaks. Joobes juhtimise eest näeb seadus karistusena ette rahatrahvi kuni 1200 eurot, aresti või juhtimisõiguse äravõtmise kuni aastaks.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles