Adolf Hitleri ja Eva Brauni isa muutis oma nime Hitleriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isidore Heath Campbell koos oma kaasa Deborahiga.
Isidore Heath Campbell koos oma kaasa Deborahiga. Foto: Metro.co.uk

Ameeriklane Isidore Heath Campbell muutis oma perekonnanime II maailmasõja lõpu aastapäeval Hitleriks, tema poja nimi on Adolf Hitler ja tütar Eva Braun, vahendab Deutsche Welle.

«See on super. Nimi on ära vahetatud nii mu autojuhilubadel kui igal pool mujal, kus see vajalik on,» ütles Hitler väljaandele My Central Jersey. «Ma olen uus Hitler.»

«Ma tunnen ennast hästi,» ütles ta. «Nüüd on järgmine samm saada oma lapsed tagasi.»

Mees sattus meedia tähelepanu alla 2008. aastal, kui supermarketi töötajad keeldusid kirjutamast tema poja 3. sünnipäevaks tellitud tordile «Palju õnne, Adolf Hitler».

Pärast seiga ilmiks tulekut, võeti lapsed mehelt ära. Lastekaitsetöötajate sõnul oli taolise otsuse põhjuseks siiski koduvägivald, mitte halb nimevalik. Hitler (vanem) pidi seetõttu hiljem kandma ka vanglakaristust.

Laste tagasisaamisõiguse pärast kohtusse minnes ilmus Hitler ükskord istungisaali täielikus natsivormis, öeldes, et hea kohtunik näeb pigem tema sisemust, mitte välist poolt.

«Vangid saavad oma lapsi näha, tapjad saavad oma lapsi näha. Aga mis on nii hirmsat selles, et ma nats olen?» tsiteeris Hitlerit New York Post.

«Ma tahan lihtsalt olla isa. Ma tahan tõestada, et olen hea isa, sest ma olen seda... Mis siis, et ma olen nats, keda huvitab?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles