Ratas: Loone väljaütlemised ei ole aktsepteeritavad (11)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oudekki Loone.
Oudekki Loone. Foto: Eero Vabamägi

Keskerakonna esimehe, peaminister Jüri Ratase sõnul arutas eile erakorraliselt kogunenud Keskerakonna juhatus lisaks riigikogu liikme Olga Ivanova Sputniku-intervjuule ka Oudekki Loone väljaütlemisi ning leidis, et need pole aktsepteeritavad.

Ratas ütles täna valitsuse pressikonverentsil küsimustele vastates, et 9. mai 1945 oli ränga okupatsiooni jätk veel raskemal kujul. Loone ajalooalased väljaütlemised ei ole tema sõnul aktsepteeritavad ja seda arutati eile ka erakonna juhatuses. «Tegemist on täiskasvanud inimese ja poliitikuga ja ta saab aru oma valeütlustest,» ütles Ratas.

Keskerakonna esimees lisas, et erakonna juhatuse liikmed, sealhulgas ta ise, andsid eile nii Loone kui ka Ivanova käitumisele konkreetse hinnangu, mis «ei olnud toetav».

Pronkssõduri juurde lilli viinud Ivanova andis 9. mail intervjuu Vene propagandakanalile Sputnik, mida Keskerakonna juhatus eile taunis. «Ma loodan, et erakonna liikmed saavad aru, et me ei anna intervjuusid sellisele väljaandele, mis ei teeni Eesti riigi huve,» ütles Ratas eile.

Samuti pronkssõduri juurde lilli viinud Loone pälvis aga tähelepanu «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuuga, kus ta muu hulgas ütles, et kui liitlased ei oleks Teises maailmasõjas võitnud, siis ei oleks meil täna Eesti riiki. Samuti ütles ta, et kuigi Eesti vabadusega läks pärast Teist maailmasõda veel aega, on ka see, et «pommid ei kukkunud kaela», Eestis päris oluline. Loone pidi eile korduvalt selgitama, mida ta oma sõnadega mõtles.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles