Vormelilegend: loodan, et peagi kuuleme Schumacheri käest positiivseid uudiseid

Viljar Voog
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: TIM CHONG/REUTERS/Scanpix

Seitsmekordse F1 maailmameistri Michael Schumacheri tervise kohta liigub jätkuvalt minimaalselt infot. Viimane teade, mida võib nimetada uudiseks, oli möödunud nädalal vormelilegendi perekonna saadud kohtuvõit väljaande üle, mis väitis, et sakslane suudab pärast ränka peavigastust taas kõndida. Ometi pole lootus Schumacheri tervenemiseks veel kadunud.

«Mina usun imesse ja loodan väga, et peagi kuuleme Michaelilt positiivseid uudiseid» rääkis ajalehele Kölner Express Schumacheri kohta tema endine meeskonnakaaslane Ferrarist Gerhard Berger.

Austerlase sõnu vahendanud Daily Stari kohaselt on Berger jätkuvalt Schumacheride perekonnaga lähedastes suhetes. «Kuidas Corinna (Michael Schumacheri naine – toim) ja Mick (poeg) selle keerulise olukorraga on hakkama saanud, väärib austust,» rääkis Berger, kes võitis karjääri jooksul 10 GP-etappi, millega jagab kõigi aegade paremusjärjestuses 30. kohta. Schumacheri vastav saldo on 91 ja ta on pika puuga edukaim F1-piloot.

Mick Schumacher on sealjuures käimas isa jälgedes – tänavu võistleb mees esimest hooaega Euroopa F3 meistrivõistlustel, kus konkureerib ka meie Ralf Aroniga. Sakslane on juba silma jäänud ka F1 sarja tiimidele, sealjuures isa endistele tööandjatele Mercedesele ja Ferrarile. «Ma arvan, et see on imeline lugu, kuidas Mick on kuulanud oma südame häält ja soovib saada võidusõitjaks,» toetab noore Schumacheri otsust ka Berger. «Muidugi Michaeli jäetud jäljed on hiiglaslikud, aga Mickil on õige kogus annet ja sobiv keskkond, et kaasneva pingega hakkama saada. Ta on Schumacher ja teab mis teeb!»

2012. aastal vormelisõitja karjääri lõpetanud ja teistkordselt vormel 1 sarjast taandunud Schumacheriga juhtus raske õnnetus 2013. aasta viimastel päevadel, kui ta oli koos Mickiga Prantsusmaal Meribelis suusatamas – väljaspool tähistatud radu sõitnud Schumacher kukkus ja lõi pea vastu kivi. Sakslase pead kaitses küll kiiver, ent löök oli nii tugev, et peakaitse purunes.

Ajuvigastuse saanud sakslane viidi raskes seisus haiglasse ja talle tehti kaks kiiret lõikust. Sestpeale on tema tervislikust seisundist teada väga vähe sellist, mida võib nimetada kinnitatud informatsiooniks. 2014. aasta suvel teatati, et Schumacher pole enam koomas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles