USA president kutsus üles rahule Ukraina ja Venemaa vahel (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendi postitus.
USA presidendi postitus. Foto: Facebook

USA president Donald Trump postitas neljapäeval suhtlusvõrgustikesse Twitter ja Facebook fotod kohtumistest Venemaa välisministri Sergei Lavrovi ja Ukraina välisministri Pavlo Klimkiniga ja kutsus üles rahu sõlmima.

"Eile olid mul samal päeval kohtumised Venemaa välisministri Sergei Lavrovi ja Ukraina välisministri Pavlo Klimkiniga. Sõlmigem rahu!" kirjutas Trump.

Trump arutas kolmapäeval Valges Majas Ukraina välisministri Klimkiniga olukorda Ukrainas.

"Ühendriikide president Donald Trump võttis Valges Majas vastu Ukraina välisministri Pavlo Klimkini. Pooled arutasid edasisi püüdeid Ukrainat toetada," teatas saatkond.

Enne Trumpiga kohtumist rääkis Klimkin USA asepresidendi Michael Pence'iga.

"Pooled arutasid põhjalikult olukorda Donbassis. Klimkin tänas USA administratsiooni Ukraina territoriaalse terviklikkuse ja Venemaa agressioonile vastuseisu vankumatu toetamise eest," märgiti teadaandes.

Moskva hindab positiivselt Vene välisministri Sergei  Lavrovi Washingtoni-visiidi tulemusi ja kõrgetasemelisi kõnelusi, kuid ei kiirusta nimetama praegust suhete perioodi Venemaa ja USA vahel sulaks, ütles neljapäeval Kremli pressisekretär Dmitri Peskov.

"Tuleb oodata. Praegu on veel liiga vara järeldusi teha. Kuid asjaolu, et suhtlemine toimub, on kindlasti väga positiivne," sõnas ta vastuseks küsimusele, kuidas Kreml hindab USA presidendi Donald Trumpi ja Lavrovi kolmapäevast kohtumist ning on kas on põhjust rääkida sulast Vene-USA suhetes.

"Presidendid on rääkinud juba kolm korda telefoni teel. Ning jätkuks sellele dialoogile võeti USA välisminister Rex Tillerson Moskvas vastu kõrgeimal tasemel ja Sergei  Lavrov võeti sama moodi vastu Washingtonis. See on kindlasti positiivne areng, kuid meil tuleb olla ettevaatlikult optimistlikud, kuna palju tööd on veel ees," sõnas Peskov.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles