Liibanoni president kiitis julgeolekujõude eestlaste röövi uurimisel

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanoni president Michel Sleiman koos Eesti välisministri Urmas Paediga (paremal) Ida-Beirutis Baadbas 28. märtsil.
Liibanoni president Michel Sleiman koos Eesti välisministri Urmas Paediga (paremal) Ida-Beirutis Baadbas 28. märtsil. Foto: SCANPIX

Liibanoni president Michel Sleiman kiitis julgeolekujõudude jõupingutusi röövitud eestlaste otsimisel ja Zahle kiriku juures aset leidnud pommiplahvatuse uurimisel.

Riigipea kinnitusel on julgeolek ja kodurahu ning Liibanoni välise imidži säilitamine peamine, tsiteerib riiklik uudisteagentuur (NNA).

Seitse Eesti kodanikku rööviti eelmisel kolmapäeval ära Bekaa orus Zahle linna lähistel vahetult pärast seda, kui nad olid jalgratastel ületanud Süüria-Liibanoni piiri.

Pühapäeva varahommikul plahvatas pomm Zahle tööstuslinnas Neitsi Maarja kiriku peasissepääsu juures.

Liibanoni tänane ajaleht An Nahar tsiteerib julgeolekujõudude ülemat kindralmajor Achraf Rifit, kelle sõnul on peetud kinni neli inimest, keda kahtlustatakse seotuses seitsme Eesti kodaniku röövimisega.

Kahtlustatavad jagasid väga olulist informatsiooni, mis võib viia süüdlaste vahistamiseni väga kiiresti, rääkis Rifi.

Nelik peeti kinni Zahle tööstusrajoonis. Nende motiivi kohta mingit teavet pole. Julgeolekujõudude allikas rääkis ajalehele, et inimrööv on seotud Liibüaga, röövijad on liibanonlased ja erinevatest riikidest pärit araablased.

Teave kinni peetud inimeste arvu kohta on vastukäiv, kuna mõne teise Liibanoni portaali väitel on kinnipeetuid kolm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles