Saaremaal pandi nurgakivi Eesti suurimale veiselaudale

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veised. Pilt on illustreeriv.
Veised. Pilt on illustreeriv. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Kogulas Eesti suurima lihaveiste lauda pidulikul nurgakivipanekul peetud sõnavõttudes kiideti saarlaste rolli lihaveisekasvatuse arendamisel Eestis.

«Kui on nii palju maad, kus veiseid kasvatada, siis tuleb see ära kasutada,» ütles maaeluminister Tarmo Tamm eile Kogulas Saare Veisekasvatus OÜ 864-kohalise ammelauda nurgakivipanekul, vahendab Saarte Hääl. «Saaremaa on siin juba praegu väga edukas ja leidnud oma niši.»

Eesti põllumajandustootjate keskliidu president Tõnu Post rääkis, et uute lautade ehitamine annab tunnistust piirkonna elujõust. «See on vana tõde, et toit tuleb põllult ja farmist ning kui farme juurde tuleb, siis on see meie majandusele ja maaelule väga positiivne.»

Augustis valmiv Kogula laudakompleks koosneb kahest laudast ja ühenduskoridorist. Mõlemasse lauta on planeeritud 216 looma, kokku seega 432 ammlehmakohta. Lisaks on arvestatud, et iga ammlehma kohta on laudas ka üks vasikas.

Loe lähemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles