USA vabariiklasest senaator manitses Trumpi Venemaa uurimise osas tagasi tõmbuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senaator Lindsey Graham.
Senaator Lindsey Graham. Foto: AARON P. BERNSTEIN/REUTERS

USA vabariiklasest senaator Lindsey Graham kutsus pühapäeval president Donald Trumpi üles lõpetama Venemaa uurimisest rääkimise ja sellest sotsiaalmeedias kirjutamise.

Telekanalile NBC teemat kommenteerinud Grahami sõnul peaks president tagasi tõmbuma ja laskma uurimisel omasoodu edasi kulgeda.

"Presidendil tuleks selle asja juurest tagasi tõmbuda ja lasta uurimisel rahulikult edeneda," ütles senaator.

Graham juhib kongressikomiteed, mis uurib Venemaa väidetavat sekkumist USA eelmise aasta presidendivalimiste kampaaniasse.

Graham ütles usutluses ühtlasi, et soovib USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) juhina näha isikut büroo enda töötajaskonna hulgast või inimest, kel puudub poliitiline taust.

USA president Donald Trump kaalub enam kui tosinat kandidaati FBI vallandatud direktori James Comey ametijärglaseks, teiste seas mitmeid seadusandjaid, prokuröre ja õiguskaitsetöötajaid.

Valge Maja ametnike sõnul püüab president leida viivitamatult ajutise FBI direktori, aga samas ka alalise asendaja teisipäeval ametist vabastatud Comeyle.

Laupäeval vesteldi kaheksa kandidaadiga: Texase senaatori John Cornyniga, FBI direktori kohusetäitja Andrew McCabe'iga, prokurör Alice Fisheriga, New Yorgi apellatsioonikohtu kohtuniku Michael Garciaga, FBI Richmondi osakonna juhi Adam Leega, föderaalkohtunik Henry E. Hudsoniga, endise sisejulgeolekunõuniku Frances Townsendiga ja esindajatekoja endise vabariiklasest liikme Mike Rogersiga.

Nimekirjas on ka esindajatekoja liige Trey Gowdy ja endine New Yorgi politseikomissar Ray Kelly, lausus anonüümsust palunud ametnik.

"Tavaolukorras oleks John Cornyn väga hea valik FBI juhiks, kuid praegu ei ole tavaline olukord," märkis Graham valikute kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles