Video: Brigitte Macroni tütar võttis sõna «kasuisa» ja ema suhte teemal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiphaine Auzière ja Emmanuel Macroni pilt
Tiphaine Auzière ja Emmanuel Macroni pilt Foto: FRANCOIS LO PRESTI/AFP/Scanpix

Eile andis Prantsusmaa uus president Emmanuel Macron ametivande, ta kõrval oli ta abikaasa Brigitte Macron (Trogneux), samas on suure vanusevahega paari suhet kritiseeritud.

President Macron on 39-aastane, olles pärast Teise maailmasõja järgsetest Prantsuse presidentidest kõige noorem, ta naine aga 64-aastane, edastab The Independent.

Emmanuel Macron ja ta naine Brigitte Macron
Emmanuel Macron ja ta naine Brigitte Macron Foto: PHILIPPE WOJAZER/REUTERS/SCANPIX

Prantsuse meedia on pilanud Macroni ja ta naise 25-aastast vanusevahet, teatades, et selline ebavõrdne suhe on pettus ning selle taga on midagi muud kui armastus. Samuti on viidatud Macroni võimalikule homoseksuaalsusele.

Emmanuel Macron ja Brigitte Macron
Emmanuel Macron ja Brigitte Macron Foto: REVELLI/JOLY/KAMIL/SIPA/SIPA/REVELLI/JOLY/KAMIL/SIPA/SIPA/Scanpix

Nüüd võttis selle suhte teemal sõna Brigitte Macroni tütar, 32-aastane Tiphaine Auzière, kelle arvates on paljud ta «kasuisale» ja emale kadedad ning selle tõttu laimavad neid.

Tiphaine Auzière ja Emmanuel Macroni pilt
Tiphaine Auzière ja Emmanuel Macroni pilt Foto: FRANCOIS LO PRESTI/AFP/Scanpix

«See on täiesti absurdne, et 21. sajandil selliselt rünnatakse, selle taga on armukadedus ja kadedus. Kui asi oleks vastupidi, naispoliitikul oleks temast vanem mees, siis ei ründaks keegi,» teatas Prantsuse esileedi tütar.

Tütar lisas, et Macron ja ta ema ei pea kuulama enda kohta kriitikat, vaid keskenduma kõigele positiivsele, mis neid ümbritseb.

Prantsuse meedia lahkas detailselt, kuidas Macron ja ta tulevane naine kohtusid. Macron õppis siis Amiens’is Lycee La Providence’is, kus Brigitte Trogneux oli tema draamaõpetaja.

Emmanuel Macron oli 15-aastane ja Brigitte Trogneux 40-aastane abielus naine. Õpilane ja õpetaja hakkasid aina enam koos aega veetma ja linnas hakkasid levima jutud nende suhte kohta. Macroni vanemad otsustasid poja õpetajast eemale viia ja panid ta õppima Pariisi Henri IV nime kandvasse kooli.

Macron ei unustanud õpetajat ja jätkas temaga suhtlemist, nad abiellusid 2007. aastal kui Macron oli 29-aastane ja Trogneux 54-aastane.

Eile presidendi ametivande andnud Macron on ainus Prantsusmaa Viienda vabariigi juht, kelle abikaasa on temast vanem.

Prantsuse sotsiaalmeedias on tõdetud, et Macroni abielu võib olla ta «kättemaks» neile kuulsatele ja võimu juures olevatele meestele, kes eputavad oma väga noorte naistega, kes on pigem aksessuaarid, mitte abikaasad.

Prantsuse satiiriväljaanne Charlie Hebdo pilas esilehel Macroni ja ta naise vanusevahet karikatuuriga, viidates et tõenäoliselt ei saa esileedi enam lapsi, kuid uus president võib siiski «imesid» teha.

Proua Macron vastas sotsiaalmeedias, et «kõik, mis on tehniliselt võimalik, ei ole alati soovitav või ihaldatav».

«Mul on komme kuulata vaid neid, kellel on positiivne sõnum,» teatas esileedi.

Brigitte Trogneux abiellus esimest korda 22. juunil 1974 André-Louis Auzière’ga , kellega tal on kolm last, 1975. aastal sündinud Sébastien, 1977 sündinud Laurence ja 1984 sündinud Tiphaine. Nende lahutus jõustus 26. jaanuaril 2006. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles