Miks mängisid Kuusmaa ja Varrak kaameramehega peitust?

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak ei taha minutilise mõtlemispausi ajal oma teadmisi telekaamerate ees jagada.
Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak ei taha minutilise mõtlemispausi ajal oma teadmisi telekaamerate ees jagada. Foto: Tairo Lutter

Lisaks intriigidele korvpalliväljakul jagus neid Kalev/Cramo ja Rapla Avis Utilitase teisel finaalmängul ka peatreenerite Aivar Kuusmaa ja Alar Varraku jaoks platsi äärde.

Nimelt olid mõlemad juhendajad viimases Eesti meistriliiga finaalmängus minutiliste mõtlemisaegade ajal hädas liiga innuka kaameramehega. Ning varjasid seetõttu mängijate abiga sinna joonistatava mänguplaani filmimist. Ja rikkusid seeläbi korvpalliliidu üldjuhendit. Mingit karistust sellele siiski ei järgne.

Varrak avaldas mängu järel pahameelt, sest skeemide filmimine on tema sõnul eilne päev, ka Euroliigas ja NBAs seda enam ei tehta. Ta ütles, et on sellest ka varasemalt alaliiduga rääkinud ja alaliit oli sama meelt. Samal ajal on Eesti korvpalliliidu käesoleva hooaja juhendis kirjas, et «klubi treenerid, mängijad ja abipersonal ei tohi televisiooni ülekantavate mängude ajal takistada minutilisete mõttepauside ajal arutatava salvestamist televisiooni või raadiojaamade esindajate poolt.» Sama teema on õhus olnud ka varasematel aastatel. Eelmisel kevadel «patustas» samuti Kuusmaa.

Alaliidu peasekretär Keio Kuhi ütles, et on treenerite teguviisiga kursis ja see pole asi, mille eest karisutis või trahve määrata. Pärast kõnealust kohtumist Kuhi Kuusmaa ja Varrakuga ei suhelnud, sest asi on juba varem omavahel selgeks räägitud. Vastav reegel on ka tema meelest ajast ja arust ning muudetakse tuleval hooajal ära.

«Olen teemaga kursis ja me aktsepteerime seda treenerite soovi, et tahvlit ei filmita. Antud mängul oli tavapärasest erinev produktsioonigrupp, kes lihtsalt ei olnud selle nõudmisega kursis. Nüüd on neile info edasi antud,» rääkis Kuhi. Mõtlemisaegade ajal lubatakse filmida küll treenerite nii-öelda motivatsioonikõnesid, aga mitte mängujooniseid.

Korvpalli jälgivad inimesed on pärast finaalseeria teist kohtumist arutanud ja vaielnud, kas treenerite mure info lekkimise osas on õigustatud või mitte. Kas vastane saab sellest tõepoolest eelise? Kas keegi annab info operatiivselt edasi, mida treener joonistab?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles