Kaspersky Lab teatas WannaCry viiruse kahest uuest versioonist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WannaCry
WannaCry Foto: Alex Milan Tracy/Alex Milan Tracy/Sipa USA

Nädalavahetusel tekkis kaks uut WannaCry viiruse versiooni, mis tõenäoliselt ei olnud algse pahavara loojate looming, teatas teisipäeval ettevõte Kaspersky Lab.

«15. mail internetis ringleva pahavara versioonide koguarv ei ole teada. Kuid 13.-14. mail tekkis kaks versiooni,» teatas kompanii pressitalitus. «Kaspersky Lab usub, et neid versioone ei loonud algse pahavara autorid, vaid teised küberkurjategijad, kes soovisid olukorda ära kasutada.»

WannaCry esimene versioon hakkas Kaspersky Labi teatel levima pühapäeva hommikul, seni on leitud selle kolm ohvrit Venemaal ja Brasiilias.

Teine versioon tundub firma teatel olema suuteline ületama programmi koodi sisse kirjutatud niinimetatud tapalüliti, mis aitas peatada esimese rünnakulaine.

«Tundub siiski, et see versioon ei ole levinud, tõenäoliselt koodivea tõttu,» teatas pressitalitus.

Ettevõtteid ja riigiameteid tabanud küberrünnaku ägedus esmaspäeval taandus. Esmaspäeval teatati mitmetest uutest WannaCry viirusesse nakatumisest, enamjaolt Aasias, kuid selle levik on varasemast piiratum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles