Talvik küsib prokuratuurilt Sarapuu kohta selgitust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik.
Artur Talvik. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimees Artur Talvik saatis riigi peaprokurörile Lavly Perlingule järelepärimise, milles soovib teada, kas prokuratuur tegeleb Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu jäätmealase tegevuse uurimisega.

«Tallinna prügimajanduse korraldamisega seotud teemasid on viimastel kuudel laialdaselt kajastatud ajakirjanduses ja esitatud väiteid seda valdkonda kureeriva abilinnapea Arvo Sarapuu ärihuvidest Tallinna jäätmeäris. Ajendatuna laiast avalikust huvist on riigikogu korruptsioonivastane erikomisjon oma kolmel istungil arutanud Tallinna prügimajanduses toimuvat. Ajakirjanduses ja komisjoni istungil avaldatu põhjal on erikomisjonil tekkinud kahtlused, et Tallinna prügimajandust kureeriva abilinnapea Arvo Sarapuu tegevuses võivad esineda kuritarvitused,» selgitas Talvik oma kirjas.

«Tulenevalt erikomisjoni 15. mai 2017. aasta otsusest soovime saada informatsiooni, kas prokuratuurile on laekunud seoses selle teemaga avaldusi kriminaalmenetluse alustamiseks ja milline on olnud prokuratuuri reageering nendele avaldustele,» küsis Talvik.

Ka ajakirjandus on prokuratuurilt küsinud, et kas prokuratuur tegeleb abilinnapea tegevuse uurimisega, kuid selget vastust pole saanud. Abilinnapea poliitilised oponendid aga ei väsi kordamast, et «prokuratuur uurib Sarapuu tegevust».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles