Pildid: Tallinnast Peterburi saabunud Nordica lennukit tervitasid veekahurid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestist Tallinnast Venemaale Peterburi Pulkovo lennuväljale lennanud lennukit tervitati tuletõrjeautode ja veekahuritega.

Tegemist on traditsiooniga, millega tervitatakse seal esmakordselt maandunud lennukit, edastab limon. postimees.ee.

Alates sellest nädalat teeb Eesti lennufirma Nordica regulaarseid otselende Tallinnast Peterburi. Lennud Peterburi katkesid 2015. aasta sügisel,  kui Estonian Air lõpetas tegevuse.

Esimene lend Tallinnast Peterburi Pulkovo lennuväljale jõudis esmaspäeval, 15. mail. Eestist saadeti lennuk teele venepäraselt, balalaikamuusika, vasksamovaride ja soojade pirukatega.

Esmalennul olnud reisijatele pakuti šampanjat ja maiustusi, lennukimees- ja kaaskonda ootas ees soe vastuvõtt Peterburi lennujaamas.

Venemaa stjuardessid tervitasid Eesti kolleege lillede ja piloodid piloote tugeva käepigistusega.

Alates mai lõpust teeb Nordica Peterburi 13 lendu nädalas, need toimuvad Bombardier CRJ 700 lennukiga, mis võtab pardale kuni 70 reisijat. Lennuaeg Tallinnast Peterburi on vaid 50 minutit, selle aja jooksul jõuab vaevu tassi kohvi juua.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles