Joel Juht alustab täna öösel 150 km pikkust jooksumaratoni Tallinnast Jõgevale

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast aprillis läbitud 247-kilomeetrist kõrbemaratoni on Joel Juhile 150-kilomeetrine jooksudistants sama kosutav kui tavakodanikule jalutuskäik metsas.
Pärast aprillis läbitud 247-kilomeetrist kõrbemaratoni on Joel Juhile 150-kilomeetrine jooksudistants sama kosutav kui tavakodanikule jalutuskäik metsas. Foto: Erakogu

Aprilli keskpaigas 247-kilomeetrise kõrbemaratoni läbinud Joel Juht alustab homme varahommikul 150 kilomeetri pikkust jooksuretke Tallinnast Jõgevale.

Tantsukooli JJ-Street asutaja Joel Juht on nüüd, 36-aastasena nakatunud jooksupisikuga. Harrastajana varem maadluse ja Tai poksiga tegelenud Juht tunnistas, et jooksmine pole talle kunagi meelt mööda olnud, kuid pool aastat tagasi seadis ta endale sihiks läbida 247 kilomeetri pikkune Marathon Des Sables, mis leidis aset kuu aega tagasi Sahara kõrbes.

Kõrbemaratoni läbis Juht kuue päeva vältel kolmekümne kolme tunniga. Kuigi 51-kraadises kuumuses Sahara kõrbeliival jooksmine, 13 kilo raske kott turjal, pole just lõbus ettevõtmine, ei saa Juht enda sõnutsi enam jooksutuhinast üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles