Särava karjääriga teadlane Heidi-Ingrid Maaroos harjutab Kuressaares klaverit

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kindlasti tuleb meditsiinis suuri avastusi veel,» usub Heidi-Ingrid Maaroos. «On väga palju haigusi, mida me nimetame kas autoimmuunhaigusteks või teadmata põhjusega haigusteks, ning ma arvan, et kui ühel päeval leitakse neilegi põhjus, siis üsna tõenäoliselt on selleks mõni uus viirus või bakter.»
«Kindlasti tuleb meditsiinis suuri avastusi veel,» usub Heidi-Ingrid Maaroos. «On väga palju haigusi, mida me nimetame kas autoimmuunhaigusteks või teadmata põhjusega haigusteks, ning ma arvan, et kui ühel päeval leitakse neilegi põhjus, siis üsna tõenäoliselt on selleks mõni uus viirus või bakter.» Foto: Kristi Henno / Tartu Ülikool

Täna saab kliinikumi preemia emeriitprofessor, sisehaiguste arst ja gastroenteroloog Heidi-Ingrid Maaroos, kelle elutöö saavutuseks said Helicobacter pylor’i uuringud.

Heidi-Ingrid Maaroos on elanud juba mitmeid aastaid Saaremaal. Käib ka mandri vahet, kui on vaja ülesandeid täita või kui kutsutakse, ning näiteks tänagi on ta Tartus.

«Mu töölinn on Tartu ja kodulinn Kuressaare. See on mu mõtetes terve elu nii olnud,» ütleb ta ning lisab, et elab oma vanaisa majas, sealsamas, kust lapsena kooli käis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles