Rektor Volli Kalm: võin võtta kergemat sorti mürki, et ülikooli raamatukogu saab aasta jooksul remonditud

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Olukord Tartu ülikooli raamatukogu remondiga on sealmaal, et ülikool on endise ehitajaga tehtud töödes loodetavasti kokkuleppele jõudmas. See, kas kompromiss leitakse ilma kohtuta, selgub lähiajal. Millal täpselt tudengid raamatukokku pääsevad, on siiski vastuseta küsimus.

Tartu ülikool ütles aasta alguses üles lepingu raamatukogu remontinud ehitusfirmaga YIT Ehitus, sest tööd venisid ja kvaliteediga ei oldud rahul. Seejärel kohtusid pooled jaanuari lõpus ning leppisid kokku, et kümne päevaga viib ehitaja oma asjad raamatukogust ära, erimeelsused lahendatakse, makstakse vastastikku kulud välja ning minnakse viisakalt lahku. 

Kümnest päevast on nüüdseks saanud kuud, YITi ostetud ehitusmaterjal on ikka veel raamatukogus. Remont seisab, hange uue remontija leidmiseks on ette valmistatud. Ülikool on ehitusfirma vastu nõudnud sisse veel pangagarantii 670 000 eurot ja esitanud trahvinõude umbes 3,5 miljonit eurot. Viimane on summa, mille ehitusfirma peab ülikoolile maksma selle eest, et töid pole teostatud nii, nagu lepingus kirjas. Kohtuvälise kokkuleppe saavutamiseks on ülikool valmis küll nende nõuete üle läbi rääkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles