Nõo lihatööstus tegi endale Baltimaades ainulaadse juubelikingi

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõo lihatööstuses eile avatud tootmishoones töötab uue lihalõikusliini taga korraga 14 inimest.
Nõo lihatööstuses eile avatud tootmishoones töötab uue lihalõikusliini taga korraga 14 inimest. Foto: Sille Annuk

Ehitamine jätkub, kinnitas ASi Nõo Lihatööstus juht Toomas Kruustük kolm aastat tagasi, kui ettevõttel valmis 2000-ruutmeetrine juurdeehitis. Nii ka läks, sest eile avas firma pidulikult uue, 1500-ruutmeetrise tootmishoone, kus asuvad lihalõikustsehh ja laod.

Tosin meest ja kaks naist on uues lihalõikustsehhis liini taga töötanud juba nädalapäevad. «Siin liinil teeb väga palju tööd ära arvuti,» ütles Toomas Kruustük. Alustades liha kaalumisest enne ja pärast tükeldamist ning lõpetades sellega, et arvuti sõidutab liinil vabaks jäänud töötajale uue kindla suure lihatüki ette ning juhib selle siis pikka liini pidi sordi järgi oma kohta: näiteks sisefilee ühte, tagakintsutükid teise ja ribi kolmandasse kärusse.

Kuni 30 tonni vahetuses

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles