Esimese rektori mõju ulatub meie päevade haridusellu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglisillale on kinnitatud Georg Friedrich Parroti bareljeef, mille autor on on skulptor ja graafik Constance Elisabeth von Wetter-Rosenthal.
Inglisillale on kinnitatud Georg Friedrich Parroti bareljeef, mille autor on on skulptor ja graafik Constance Elisabeth von Wetter-Rosenthal. Foto: Kristjan Teedema

Kas on õige ütelda parrot või parroo? Täna algava suure rahvusvahelise konverentsi esimene esineja Epi Tohvri seostab häälduse suurmehe sünnikohaga.

Täna keskpäeval algab Tartus kolmepäevane rahvusvaheline Balti teadusajaloo ja teadusfilosoofia konverents, mille tulipunktis on seesama mees, kes vaatab vastu Inglisillalt kesklinna poole jalutajatele – Georg Friedrich Parrot. Tema sünnist möödub 5. juulil 250 aastat.

Kui konverents on sisse juhatatud, astub esimese esinejana kõnepulti Tallinna tehnikaülikooli Tartu kolledži õppejõud Epi Tohvri. Ta on uurinud selle suurmehe elu ja tegevust väga põhjalikult ning toob monograafia kavakohaselt sel sügisel lugejate ette. «Parrot on väga oluliselt mõjutanud meie haridusmaastikku,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles