Terras: Venemaa huvid eri piirkondades on osa ühtsest maailmapildist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras
Riho Terras Foto: Kaitseväe peastaap

Venemaa agressiivne tegevus erinevates piirkondades on laiemalt vaadates osa ühtsest strateegilisest maailmapildist, sõnas kaitseväe juhataja kindral Riho Terras.

Kaitseväe juhataja võtab kolmapäeval osa Belgias Brüsselis peetavast NATO sõjalise komitee istungist, mille arutelude keskmes on järgmisel nädalal toimuva NATO riigipeade ja valitsusjuhtide kohtumise üksikasjad, edastas kaitseväe peastaap.

Kokkusaamisel arutavad kaitseväe juhatajad ka Afganistanis käimasoleva toetusmissiooni Resolute Support arenguid, NATO juhtimisstruktuuri kaasajastamist ja alliansi üldist heidutushoiakut.

«Eesti jaoks on oluline, et NATO oleks võimeline tagama oma territooriumi kaitset nii idatiival kui ka lõunast lähtuvate ohtude vastu. NATO Lõuna-Euroopa liitlaste mured on otseselt seotud ka meie igapäevase julgeolekuga,» ütles kindral Terras.

NATO kaitseministrite veebruarikuisel kohtumisel otsustati piirkondliku keskuse asutamine Napolis asuva ühendväejuhatuse koosseisus tagamaks alliansi olukorrateadlikkuse tõstmine lõunatiival. Kindral Terrase sõnul sõltub keskuse edukus regiooni teiste oluliste osapoolte kaasamisest informatsiooni vahetamisse.

Kaitseväe juhataja rõhutas oma sõnavõtus ka seda, et Venemaa agressiivset tegevust tuleb näha laiemas kontekstis, milles Venemaa huvid Lähis-Idas, Põhja-Aafrikas aga ka Ukrainas või Arktikas on osa ühtsest strateegilisest maailmapildist. Ta märkis, et Venemaa tegevusest õigete järelduste tegemsieks tuleb oma hinnangutes lähtuda Venemaa globaalsest ambitsioonist.

Kindral Terras ja NATO sõjalise komitee esimees kindral Petr Pavel asetasid pidulikul mälestustseremoonial pärja sõjalistel operatsioonidel langenud NATO sõdurite mälestusmärgile.

NATO sõjaline komitee on NATO kõrgeim sõjaline juhtorgan, kuhu kuuluvad kõikide liikmesriikide kaitseväe juhatajad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles