Venezuela poliitilises kriisis on surma saanud 43 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuelas jätkuvad massimeeleavaldused.
Venezuelas jätkuvad massimeeleavaldused. Foto: Carlos Garcia Rawlins/REUTERS

Venezuela poliitilises kriisis on surma saanud 43 inimest, viimaseks ohvriks oli 15-aastane nooruk, kes suri kolmapäeval, teatas prokuratuur.

Prokuratuuri informatsiooni kohaselt sai nooruk surma lääneosariigis Tachiras jätkuvate vägivaldsete meeleavalduste käigus.

Ühendriigid kutsuvad esmakordselt kokku ÜRO Julgeolekunõukogu konsultatsioonid Venezuela asjus, et ühiste pingutustega mõjutada president Nicolás Madurot vägivalda lõpetama ja demokraatiat taastama, ütles suursaadik Nikki Haley varem päeval.

Diplomaat ütles kinnise istungi eel, et Venezuela on humanitaarkriisi veerel, inimesed ei saa ravimeid ega arstiabi, haiglatel pole varustust ja elanikel on raskusi toidu hankimisega.

"Oma valitsus on rahumeelseid protestijaid on vigastanud, kinni pidanud või isegi tapnud."

Briti suursaadik ÜRO-s Matthew Rycroft hoiatas, et Venezuelas võib puhkeda konflikt, mis ohustab ka rahvusvahelist rahu ja julgeolekut.

Paremtsentristlik opositsioon süüdistab riigi sotsialistist liidrit Nicolas Madurot majanduskriisis, mis on toonud kaasa toidu- ja ravimipuuduse.

Opositsioon soovib Maduro ennetähtaegsete valimistega ametist kõrvaldada.

Maduro on reformimas riigi põhiseadust, tehes seda opositsiooni sõnul nii, et uusi valimisi ei saa enam korraldada.

Nii valitsus kui opositsioon on süüdistanud teineteist relvastatud rühmade saatmises vägivalla külvamiseks meeleavaldustel.

EL-i välisministrid märkisid esmaspäevases avalduses, et kõik pooled peavad pingutama lahenduse nimel, mis võimaldaks "valimiskalendri paika panna".

"Vägivald ja jõu kasutamine Venezuela kriisi ei lahenda. Venezuela rahva põhiõigusi, sealhulgas õigust meelt avaldada, tuleb austada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles