USA nimetas Venemaa mõjutustegevuse uurimist juhtima Muelleri (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Mueller.
Robert Mueller. Foto: Bloomberg/Getty Images

USA justiitsministeerium määras kolmapäeval Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) endise juhi Robert Muelleri juhtima uurimist Venemaa väidetavast mõjutustegevusest Ühendriikide 2016. aasta presidendivalimiste kampaania ajal.

"Eriline olukord ja suur avalikkuse tähelepanu sunnib mind määrama uurimiskomisjoni tööd juhtima isiku, kes on sõltumatu tavapärase käsuliini suhtes," ütles asejustiitsminister Rod Rosenstein.

USA president Donald Trump kutsus komisjoni üles kiiresti järeldusteni jõudma.

"Põhjalik uurimine tõestab seda, mida me niigi teame - minu kampaania ja ühegi välisriigi vahel polnud mingit kokkumängu. Ma loodan, et selles osas jõutakse kiirelt järeldusteni," ütles Trump.

Muelleri valikuga jäid rahule vabariiklased ja ka demokraadid.

"Ma arvan, et Mueller on iseseisev ja saab olema põhjalik uurimises, õiglane oma hinnangutes ja teda pole kerge kõigutada," ütles valitsuse tegevust jälgivasse komiteesse kuuluv demokraat Elijah Cummings.

"Väga hea valik. Täiuslike volitustega. Peaks saama laialdase heakskiidu," kiitis ka sama komitee vabariiklasest eesistuja Jason Chaffetz.

Vahetult enne 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakuid ametisse asunud Mueller lahkus FBI direktori kohalt 2013. aasta septembris ja tema järglaseks määrati äsja büroo peadirektori kohalt vallandatud James Comey.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles