Kas Sean Spicer võidakse asendada Fox News saatejuhiga?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sean Spicer
Sean Spicer Foto: Yin Bogu/imago/Xinhua/Scanpix

USA telekanali Fox News saatejuhi Kimberley Guilfoyle’i väitel peab Valge Maja temaga läbirääkimisi senise pressijuhi Sean Spiceri asendamise teemal.

Saatejuhi sõnul oleks Valge Maja pressijuhi amet huvitav ja väljakutseid pakkuv ning kus tuleb «hoida kätt elu pulsil», edastab The Independent. 

Kimberly Guilfoyle / wikipedia.org
Kimberly Guilfoyle / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Guolfoyle'i sõnul on temaga võtnud kontakti mitu Trumpi administratsiooni esindajat, kes tõstatasid Spiceri asendamise teema. Spicer üllatas möödunud nädalal näiteks sellega, et ilmunud pressikonverentsidele.

Sean Spicer
Sean Spicer Foto: Yin Bogu/imago/Xinhua/Scanpix

Guilfoyle on Fox New kanali saate «The Five» saatejuht, olles populaarne ja hea sõnakasutusega.

«Valges Majas töötamine oleks nii tööalane kui isklik suur väljakutse. Arvan, et minu ja president Trumpi suhted kujuneksid heaks. Mulle meeldivad inimesed, kes on avalad ja otsekohesed ja keda saab usaldada ning president on seda. Valge Maja pressiesindaja peab oskama asju esitleda, olles samas väga hea suhtleja,» lausus saatejuht.

Guilfoyle’i sõnul on Sean Spicer teinud head tööd, tehes ka vigu, kuid ta on kena inimene ja oma kodumaa patrioot.

Saatejuht mainis oma möödunudnädalastes saadetes mitmel korral Valget Maja, Sean Spicerit kui ka seda, kas ta võiks sobida Spiceri asemele.

«Kui tahad olla Trumpi administratsioonis edukas ja saada temaga hästi läbi, tuleb teha end asendamatuks ja vajalikuks. Teha end selliseks inimeseks, kellelt ta küsib enne esinema asumist ja poodiumile astumist nõu. Viiest-kuuest minutist piisab,» selgitas saatejuht.

USA meedia on juba mõnda aega spekuleerinud Sean Spiceri võimaliku vallandamise teemal, on ilmunud ka kirjutisi, mille kohaselt Trump väidetavalt kahetseb Spiceri palkamist.

Ajakirjanike arvates ei tule Spicer oma tööga toime, olles küündimatu ning ta ei suuda meediale president Trumpi tegevust ja otsuseid piisavalt hästi ja enesekindlalt selgitada.

Üks tema viimase aja suuremaid möödalaskmisi oli see, kuidas ta käsitles Trumpi otsust FBI juht James Comey vallandada. Spiceri üle irvitati, kuna ta ei ilmunud pressikonverentsile, vaid peitis end Valge Maja põõsastes.  

Siis astus Spiceri asemel ajakirjanike ette asepressijuht Sarah Huckabee Sanders, kes pidi kogu Comey vallandamisets tekkinud sõnumite ja kriitika enda õlule võtma.

Valge Maja 30. pressijuht Spicer sukeldus pärast ülikooli lõppu 1993. aastal poliitikasse, olles mitmete poliitikute pressiesindaja. Ta teenis ka USA mereväes, olles jällegi pressiesindaja. Hiljem oli ta USA senatis ja president George W Bushi administratsioonis avalike suhete ametites.

Spicerit on mitmel korral töganud USAs menukas saade «Saturday Night Live», kus teda mängib komöödianäitleja Melissa McCarthy. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles