Eksperdid: rasedaid ei tasuks nii palju alkoholiga hirmutada

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Eksperdid ütlevad, et naisi hoiatatakse ebaõiglaselt palju raseduseaegse alkoholi tarbimise eest. Mõned naised nimelt on nii ära hirmutatud, et otsustavad abordi kasuks, kuna kardavad, et on loodet kahjustanud.

The Guardian vahendab Briti rasedate tugikeskust ja teisi eksperte, kelle sõnul on ametlikud juhised alkoholi kahjulikkusest liiga ettekirjutavad. Jaanuaris 2016 Inglismaal kehtima hakanud eeskirjad ei põhine teaduslikel allikatel ning varasema soovituse järgi oli rasedatel lubatud juua nädalas üks-kaks ühikut alkoholi. Nüüd aga keelavad arstid selle sootuks.

«Me peame järele mõtlema, kuidas me seda riski rasedatele kommunikeerime,» ütles tugikeskuse direktor Clare Murphy. «Sel on tagajärjed, kui me väidame, et miski on kindel, kuigi see pole nii. Me tekitame sellega naistes põhjuseta ärevust ja muret, mõnikord suisa sel määral, et nad kaaluvad planeerimatu, kuid soovitud raseduse katkestamist, kuna nad kardavad, et on põhjustanud pöördumatut kahju.»

Samuti toob see kaasa naiste põhjendamatu hukkamõistu sotsiaalsetes situatsioonides, kuigi on tõestatud, et on olemas täiesti turvaline alkoholi tarbimise viis. Samas väidavad teised kindlalt, et parim viis naisel hoida sündimata beebit on alkoholist täielikult loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles