Sada kitlit ja nelikümmend põlle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kunstiakadeemia teise kursuse moedisaini eriala tudengid, paremal nende juhendaja Maiu Rõõmus.
Eesti kunstiakadeemia teise kursuse moedisaini eriala tudengid, paremal nende juhendaja Maiu Rõõmus. Foto: Liis Treimann

On vist vale öelda, et nõukaaeg on moes, pigem ikka vintidž. Ja pigem võiks Tallinna teletorni panoraamkorrusel avatud 80ndate kitlite ja põllede näituse kohta öelda, et nii hirmsad ja armsad naisteriided passisid vaid nõukogude naistele.

«Tüdrukud, tulge, teeme pilti!» kamandab Eesti Kunstiakadeemia õppejõud Maiu Rõõmus oma hoolealused, moedisaini eriala teise kursuse kitlites üliõpilased ritta. Üks tudeng pole peatselt algavale stiiliõpetuse arvestusele – näituse «Kitlid ja põlled» avamisele – teadmata põhjusel saabunud, ja Rõõmus ütleb, et tal on veel veerand tundi aega, muidu arvestust kirja ei saa.

Umbes sada kitlit ja nelikümmend põlle tekitab vanemates inimestes nostalgilist äratundmisrõõmu: üks või teine avamisele saabunud daam lausa kiljub, kui mõnd lillelisest sitsist ja nööpidega kehakatet näeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles