Eesti ja Venemaa allkirjastasid piiriülese koostöö leppe

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Narva ja Ivangorodi vahelisele sillale.
Vaade Narva ja Ivangorodi vahelisele sillale. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Riigihalduse minister Mihhail Korb allkirjastas täna Pihkvas Eesti ja Venemaa piiriülese koostöö kokkuleppe, mis võimaldab lahendada näiteks reisiliikluse ja kaubavahetuse korraldamist ning hädaolukordadele reageerimist.

Eesti ja Venemaa piiriülene koostöö on üks valdkondadest, kus tehniline koostöö on jätkunud pärast 2014. aastal alanud Vene-Ukraina konflikti.

Eesti ja Venemaa vahelist piiriülese koostöö lepingut on ette valmistatud alates 2006. aastast.​ Valitsus kiitis kokkuleppe eelnõu heaks 1. augustil 2013, teatas rahandusministeerium.

Eesti ja Venemaa piiriülest koostööd toetab Euroopa Liidu naabruspoliitika, mille kaudu eraldatakse aastatel 2014-2020 selleks 16,8 miljonit eurot.

Korbi sõnul on seni rahastatud Euroopa Liidu programmidest näiteks Narva ja Ivangorodi piiripunktide ehitus- ja arendustöid, mis on parandanud piiripunktide läbilaskevõimet ja lihtsustanud piiriületust. Samuti on rekonstrueeritud ja ehitatud reoveepuhastusseadmed Pihkva, Oudova ja Petseri linnadesse ning Pihkva ja Palkino rajoonidesse.

«See on vajalik, et meie ühine veekogu, Peipsi järv, ikka puhas oleks. Lisaks arendati Eesti poolel välja väikesadamate võrgustik,» ütles Korb.

Leping allkirjastati Pihkvas, kus toimub piiriäärsete alade foorum. Eesti delegatsiooni kuuluvad riigihalduse minister Mihhail Korb, Eesti suursaadik Venemaal Arti Hilpus, Pihkva konsulaarkantselei direktor Katrin Kanarik ning rahandusministeeriumi ametnikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles