«Kalevipojast» pilteepost loov hobiarheoloog avastas Kalevi külast põneva muistise

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobiarheoloogid Andrei Roosild (vasakul) ja Raoul Annion toimetavad oma detektoritega Kalevi küla põllul. Peagi hakkasid välja tulema esimesed leiud.
Hobiarheoloogid Andrei Roosild (vasakul) ja Raoul Annion toimetavad oma detektoritega Kalevi küla põllul. Peagi hakkasid välja tulema esimesed leiud. Foto: ALEKSEI MUTOVKIN / TALLINNA TV

Möödunud nädalal istusid hobiarheoloogid Raoul Annion ja Andrei Roosild autosse ning võtsid suuna Kesk-Eestisse. Ühelt poolt lootsid mehed, et ehk satuvad metalliotsijaga peale mõnele põnevale leiule, kuid et kaasas oli ka Tallinna TV «Kultuurimeetri» saate võttemeeskond, taheti kaamerate ees lähemalt pajatada «Kalevipoja» pilteeposest, mille koostamise eestvedaja on Annion. 

Ehted ja pronksitükid

Võttepäeva hakatuseks toimetasid hobiarheoloogid Türi lähedal looduslikult kaunis ja justkui paljulubavas kohas, kuid maapõu ei andnud välja midagi märkimisväärset. Sealt hakati tagasi Tallinna poole kulgema, kuid kui kõrvalteid pidi satuti – Annioni sõnul täiesti juhuslikult – Rapla lähedal paiknevasse Kalevi külla, otsustati ka seal õnne katsuda. Mitte kõige edukamalt kulgenud otsingupäev võttiski Raplamaal Kalevi külas ootamatu pöörde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles